Priset för kalorier

För att våra kroppar skall må bra så måste vi föda dem med en varierad kost som tillsammans kan skapa en vital och livskraftig helhet. Att vräka i sig mat med många kalorier blir lätt en vardag för individen i dagens stressade samhälle. Brist på tid tvingar människan att konsumera kaloririk snabbmat. Frågan är bara hur mycket tid man får betala med i slutändan om man fortsätter konsumera mat med många kalorier i? Den tid man sparar i form av snabbmat försvinner i förkortad livslängd när sjukdomarna börjar hopa sig på ålderns höst. Är det verkligen värt det? Kommer du inte att ångra dig när du väl fått domen?

Varierad kost

Givetvis så handlar det inte bara om tid när människor konsumerar kaloririk mat. Kalorisnål mat tycks ofta smaka lite sämre och det krävs en stor portion självdisciplin för att kunna hålla sitt kaloriintag i schack. Dessutom är snabbmat billig att köpa varför ungdomar på ett tidigt stadium luras in i snabbmatkedjornas kaloririka värld. Konsumerar man tillräckligt mycket fet mat så vänjer sig kroppen vid att få många kalorier. Skulle den som överkonsumerar kaloririk mat sedan bli utan den feta maten för en dag så kommer abstinensens mörka skugga snabbt för att utkräva sin rätt till fet mat.

Är det då inte bättre att tänka efter före vi blir sjuka istället för att uppmärksamma kaloriintaget när vi redan ligger i sjuksängen med 9 recept i bakfickan? Tid är pengar, var det någon som sa. Är pengar verkligen viktigare än livet i sig?