Kalorier i pressen

Slå upp vilken kvällstidning som helst och du ser åtminstone en artikel som handlar om din vikt och hur många kalorier du kan undvika genom att begränsa dina matvanor till vissa råvaror och dieter. Är det verkligen rättvist av media att utnyttja sin position som tredje statsmakt för att packa på oss, vanliga människor, revolutionerande dieter samtidigt som man i spalten bredvid basunerar ut det senaste receptet på gräddtårta?

Att mäta lycka i borttrollade kalorier är att lura in sig själv i en falsk verklighet. För den som följer i fotspåren av kvällspressens propaganda löser bara sina viktbekymmer tillfälligt. Vill du lösa dina viktproblem på lång sikt så måste du permanent lägga om din livsstil så att kalorierna förlorar sin centrala roll i ditt liv. För så länge du uppmärksammar ditt kaloriintag så kommer det att vara en ständigt intensiv kamp att avstå ifrån dem. Det är den dagen du fyller dina tomrum med annat än kalorisnål mat som fixeringen vid en idealvikt kommer att släppa och samtidigt ge dig ett mer innehållsrikt och välsmakande liv.

Att negligera matens smak på grund av dess kaloriinnehåll är ett slöseri som är synonymt med västvärldens frossa i välfärd och överflöd. När man nått den kritiska punkten så är det dags att tänka över vad som är viktigt här i livet. Är det verkligen att äta mat med få kalorier bara för att kunna få en platt mage att stoltsera med? Du måste lära dig att prioritera vad du själv vill och sluta lyssna på vad andra säger.